Preuzmi player

Balerine iz Širokog Brijega izborile Svjetsko finale u Portugalu!

balerinesbOvaj vikend u Zagrebu su održane kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo WDC 2019 Portugal u kojem su sudjelovale BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Mađarska. 

Predstavnici zemalja pokazali su svoje vještine kako bi osvojili dovoljan broj bodova za plasman u veliko finale. Natjecanje je održano pod licencom jednoga od najkvalitetnijih Dance World Cup natjecanja, a širokobriješke balerine nastupale su sa Baletom Mostar Arabesque,pod vodstvom profesorice Arlete Čehić. 

Po prvi put balerine iz Širokog Brijega plasirale su se na svjetsko finale i izborile odlazak u Portugal sa značajnim rezultatima. 

Balerine su nastupale u dvije discipline Mini Large grup balet i Children small grup balet. Napomenimo da su balerine Baleta Mostar Arabesque ostvarile odličan uspjeh u svim disciplinama vrativši se s kvalifikacija, s pregršt medalja i na taj način izborile prolazak na svjetsko prvenstvo u Portugal. 

Podsjetimo da Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i da je svojim postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire. Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, Carolyn Dorfman Companyjem iz New Yorka, Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakova pečata – izbora za osobu godine. 

Našim balerinama želimo puno sreće i uspjeha na svjetskom finalu u Portugalu!

0
0
0
s2smodern