Vijesti

Isplata travanjskih mirovina započinje 5. svibnja

ŠIROKI BRIJEG - Isplata mirovina za travanj počet će u petak, 5. svibnja. Mirovine će biti obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna maraka.

Svečano otvaranje 54. "Šimićevih susreta"

GRUDE - Svečano otvaranje 54. “Šimićevih susreta 2017.”  bit će upriličeno večeras u dvorani Osnovne škole u Drinovcima s početkom u 20 sati. Ovom prigodom bit će predstavljena knjiga pjesama posvećenih Antunu Branku Šimiću pod nazivom  “Šimićevska preobraženja” koje je priredio Mladen Vuković. Recitator će biti glumac Robert Pehar, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Lucija Zovko. Ovogodišnji pokrovitelj 54. Šimićevih susreta koji se tradicionalno održava u Drinovcima, Grudama, Širokom Brijegu i Mostaru je hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Široki gostuje na Otoci

ŠIROKI BRIJEG - Danas i sutra na rasporedu je 6. kolo Lige za prvaka i Lige za ostanak. Nogometaši Širokog Brijega igraju sutra na Otoci protiv Olimpica koji uvjerljivo drži posljednje mjesto na ljestvici. Zrinjski gostuje kod Krupe u Ligi za Prvaka dok Vitez ide u goste Metallegheu.

237 mladih primit će sakrament Svete potvrde

ŠIROKI BRIJEG - U širokobriješkoj župi u nedjelju, 30. travnja, je Krizma. Sakrament Svete potvrde primit će 237 mladih iz ove župe. Svečano euharistijsko slavlje u crkvi UBDM na Širokom Brijegu je u 10 sati. 

Uzvratni susret finala Kupa BiH na Pecari

ŠIROKI BRIJEG/SARAJEVO - U finalu nogometnog Kupa BiH igrat će Široki Brijeg i Sarajevo. Domaćin prve finalne utakmice, 10. svibnja, bit će Sarajevo na stadionu Koševo, a konačna odluka o pobjedniku Kupa BiH past će u uzvratnom susretu na stadionu Pecara 17. svibnja, odlučeno je današnjim ždrijebom u Nogometnom savezu BiH.

Pranik rada 1. svibnja

ŠIROKI BRIJEG - Temeljem županijskog Zakona o blagdanima i neradnim danima 1. svibnja (ponedjeljak) neradni je dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj, objavilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave ŽZH-a.  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je, pak, da se Međunarodni praznik rada u ovom entitetu obilježava dva dana, odnosno 1. i 2. svibnja.

 

Zakon o MIO još na čekanju

SARAJEVO - Federacija BiH ipak nije dobila novi Zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju. Nakon što ga je u srijedu usvojio Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH u četvrtak ga je trebao potvrditi i Dom naroda gdje nije došlo do izjašnjenja jer se Vlada Federacije BiH nije očitovala o predloženim amandanima kluba Hrvata na spomenuti Zakon. Prvi se odnosio na povećanje boda za obračun mirovina, a drugi na zajamčenu mirovinu i ispravljanje nepravde po kojoj bi prema predloženom Zakonu  istu mirovinu  imali oni koji su radili 15, 20 ili 40 godina, a ostvarili bi je pod jednakim uvjetima s navršenih 65 godina života. Nastavak prekinute sjednice Doma naroda zakazan je za 9. svibnja.  

Kandidiranje projekta 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'

ŠIROKI BRIJEG - Na 4. sjednici Lokalnog ekonomskog vijeća Širokog Brijega prezentirane su aktivnosti na izradi Strategije razvitka Grada Širokog Brijega za desetogodišnje razdoblje, raspravljalo se o dokumentima Strateške platforme i Sektorskih planova kao i o Operativnom planu razvitka za naredne tri godine. U cilju unaprjeđenja poslovnog okruženja i javno privatnog dijaloga donesen je Zaključak da Gradonačelnik u okviru EU programa PROLOCAL, pokrene inicijativu za udruživanje poduzetnika s područja Širokog Brijega. Vijeće je nakon raspravljanja o mogućnosti kandidiranja projekata na drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava dao preporuku da se na taj poziv kandidira projekt 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'. 

Bilinovac, Bošnjak i Kraljević na Petrovićevu popisu

ŠIROKI BRIJEG/ZAGREB - Trojicu Širokobriježana – Josipa Bilinovca (Jolly), Domagoja Bošnjaka (Cibona) i Filipa Kraljevića (Zaragoza), pozvao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović na pripreme u srpnju na kojima će se pokušati nametnuti za reprezentativni roster na Eurobasketu. Na popisu od 15 imena još su, između ostalih, trojica bivših igrača Širokog – Ramljak, Buva i Katić, a Petrović je kazao kako će najmanje trojica igrača s ovog popisa sigurno ući u hrvatsku reprezentaciju za ovogodišnji Eurobasket.

Promidžba fakulteta Sveučilišta u Mostaru

ŠIROKI BRIJEG - Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića i Gradske uprave u Širokom Brijegu se održava promidžba fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Proteklih dana prezentirani su Ekonomski i Filozofski fakultet dok će se danas predstaviti Fakultet strojarstva i računarstva i Građevinski fakultet. U petak će se još predstaviti Agronomski, Prehrambeno-tehnološki, Medicinski te Fakultet zdravstvenih studija. Predstavljanje se održava u Gradskoj vijećnici u vremenu od 11 do 14 sati.

Preuzmi player

Servisne informacije

Nema aktualnih dogadanja.

Najave

Nema aktualnih dogadanja.

Vrijeme

Važniji telefonski brojevi

039 702 824 Matični ured
039 703 086; 123 Vatrogasno društvo
039 704 926; 124 Dom zdravlja
039 716 601; 122 Policija
039 703 288 Crveni križ
039 704 100 Elektro Široki Brijeg
039 705 127 Poštanski ured Široki Brijeg
039 704 881 Vodovod Široki Brijeg