Gospodarstvo

Kandidiranje projekta 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'

ŠIROKI BRIJEG - Na 4. sjednici Lokalnog ekonomskog vijeća Širokog Brijega prezentirane su aktivnosti na izradi Strategije razvitka Grada Širokog Brijega za desetogodišnje razdoblje, raspravljalo se o dokumentima Strateške platforme i Sektorskih planova kao i o Operativnom planu razvitka za naredne tri godine. U cilju unaprjeđenja poslovnog okruženja i javno privatnog dijaloga donesen je Zaključak da Gradonačelnik u okviru EU programa PROLOCAL, pokrene inicijativu za udruživanje poduzetnika s područja Širokog Brijega. Vijeće je nakon raspravljanja o mogućnosti kandidiranja projekata na drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava dao preporuku da se na taj poziv kandidira projekt 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'. 

Ugovor vrijedan više od 20 milijuna eura

MOSTAR - Dalekovod Zagreb i Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne potpisali su u Mostaru ugovor o obnovi i izgradnji dalekovoda i transformatorskih stanica te isporuci brojila, vrijedan više od 20 milijuna eura. Projekt je podijeljen u tri dijela prema vrsti radova, a obuhvaća izgradnju više od 70 kilometara novih i rekonstrukciju gotovo 400 kilometara postojećih dalekovoda te izgradnju 25 novih i rekonstrukciju 40 postojećih trafostanica. Predviđeno trajanje radova je tri godine.

 

Dani turizma

MOSTAR - Drugog dana 20. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru bit će upriličen podsajamski program gdje će u okviru Dana turizma biti upriličena dodjela nagrada i priznanja najboljim vinarima. Za petak je pak, najavljena dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima mostarskoga sajma 2017. Podsjetimo, na 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog prostora, 20. Međunarodni sajam gospodarstva  okuplja oko 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta. Mostarski sajam je općeg tipa i na njemu će se tradicionalno predstaviti gospodarski subjekti iz gotovo svih grana gospodarstva, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti.

Andrej Plenković svečano otvorio 20. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

MOSTAR -  Ovogodišnji jubilarni, 20. Međunarodni sajam gospodarştva – Mostar 2017. svečano je otvorio predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković. „Hrvatska je BiH  prvi trgovinski partner. Podatak da trgovinska razmjena između dvije zemlje iznosi milijardu eura dovoljan je  signal koliko nam je važno da unaprijedimo suradnju“, kazao je, između ostalog, Andrej Plenković. “Svi naši izložbeni prostori popunjeni su prije više od mjesec dana te, nažalost, ove godine nećemo moći ugostiti sve tvrtke koje su izrazile zanimanje za dolazak u Mostar. Imajući to u vidu, morat ćemo razmisliti i o proširenju naših kapaciteta”, kazala je ranije direktorica tvrtke Mostarski sajam, Dalfina Bošnjak. Budući da su otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva nazočila visoka izaslanstva iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kine, kao i predstavnici najvećih kompanija iz BiH i regije, angažiran je velik broj policijskih i sigurnosnih agencija koje osiguravaju prostor sajma, ali i cijeli Mostar. Inače, 20. međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2017. okuplja oko 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta.

20. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2017.

MOSTAR - Za danas je s početkom u 11 sati najavljeno svečano otvaranje 20. „Međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2017.“.  “Svi naši izložbeni prostori popunjeni su prije više od mjesec dana te, nažalost, ove godine nećemo moći ugostiti sve tvrtke koje su izrazile zanimanje za dolazak u Mostar. Imajući to u vidu, morat ćemo razmisliti i o proširenju naših kapaciteta”, kazala je direktorica tvrtke Mostarski sajam, Dalfina Bošnjak. Budući da će otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017. nazočiti visoka izaslanstva iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kine, kao i predstavnici najvećih kompanija iz BiH i regije, angažiran je velik broj policijskih i sigurnosnih agencija koje osiguravaju prostor sajma, ali i cijeli Mostar. Inače, 20. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2017. okuplja oko 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta, a zemlja partner je Hrvatska. Mostarski sajam je sajam općeg tipa i na njemu će se tradicionalno predstaviti gospodarski subjekti iz gotovo svih grana gospodarstva, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti.

Preuzmi player

Servisne informacije

Nema aktualnih dogadanja.

Najave

Nema aktualnih dogadanja.

Vrijeme

Važniji telefonski brojevi

039 702 824 Matični ured
039 703 086; 123 Vatrogasno društvo
039 704 926; 124 Dom zdravlja
039 716 601; 122 Policija
039 703 288 Crveni križ
039 704 100 Elektro Široki Brijeg
039 705 127 Poštanski ured Široki Brijeg
039 704 881 Vodovod Široki Brijeg