Preuzmi player

policija vozilo foto 5

ŠIROKI BRIJEG/LJUBUŠKI – U protekla 24 sata evidentirana su dva prekršitelja policijskog sata u Širokom Brijegu. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, priopćeno je u četvrtak iz MUP-a ZHŽ-a. Kaznena djela nisu zabilježena, prometne nezgode nisu evidentirane.

0
0
0
s2sdefault

policijaf

ŠIROKI BRIJEG - MUP ŽZH je u svom dnevnom izvješću u biltenu “Halo 122” izvjestio o broju prekršitelja policijskog sata i mjere samoizolacije na prostoru ŽZH.

Evidentirano je deset prekršitelja policijskog sata u protekla tri dana, od toga sedam u Posušju i tri u Ljubuškom, od kojih je jedan prekršitelj iz Posušja ujedno prekršio i odredbu rješenja o samoizolaciji.Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a. 

Evidentirana su dva kaznena djela, od toga jedno iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno iz oblasti kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina KZ FBiH. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Evidentirana je jedna prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede, navodi se u izvješću.

0
0
0
s2sdefault

kokainŠIROKI BRIJEG - MUP HNŽ-a je u ponedjeljak u svom izvješću za prethodna tri dana, između ostaloga, naveo kako su u petak u Čitluku uhvatili dvojicu mušakaraca iz Vrgorca i Širokog Brijega s drogom u automobilu.

Njihovo izvješće o spomenutom događaju prenosimo u cijelosti.

U petak 17. travnja oko 18:30 sati patrola policije PS Čitluk je kontrolirala vozilo marke “VW Golf” kojim je upravljao D.M. (1984) iz Vrgorca, a na mjestu suvozača se u tom trenutku nalazila osoba  J.Č.(1978) iz Širokog Brijega.

Isti su dragovoljno predali patroli policije 2 folije s tvarima koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Heroin i više tableta Heptanon.

O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije i tužitelj, navodi se u izvješću u ponedjeljak.

Iz MUP HNŽ-a javljaju kako je proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 12 prijava, od čega na području Mostara šest, na području Jablanice, Rame i Čapljine te na području Konjica tri.

Iz oblasti javnog reda i mira je registrirano šest prekršaja i to na području Mostara dva i na području Jablanice četiri.

Zabilježene su četiri  prometne nezgode i to na  području Jablanice jedna i na području Mostara tri.

0
0
0
s2sdefault

prometna livno 2LIVNO - Zbog prometne nezgode u kojoj su u mjestu Kovačić kod Livna, život izgubile četiri osobe i drugih otkrivenih kaznenih djela, vozaču Land Rovera određen jednomjesečni pritvor.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ, Općinski sud u Livnu, je 14. travnja 2020. godine osumnjičenom T.P. zvanom Z., rođenom 1974. godine u Livnu gdje je i nastanjen, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela:

Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 4.,
Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz članka 337. stavak 1.,
Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. Stavak 1. i
Posebni slučajevi krivotvorenje isprave iz članka 374.stavak 1. točka e) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 9. travnja 2020. godine, oko 23:00 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao prijevoznim sredstvom marke “Land Rower”, iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke “VW Golf II”, a kojim je upravljao J. M. (21 godina), dok su se na mjesu putnika nalazili S.V. (20 godina) i V.V. (20 godina) i I.R. (19 godina), a koji su od posljedica zadobivenih ozlijeda preminuli.

U vezi sa prometnom negodom osumnjičenom se stavlja na teret da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi tako da istima u periodu do dolaska hitne medicinske pomoći nije pružio pomoć već je iz svoga vozila, u cilju neotkrivanja posjedovanja naoružanja, uzeo dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva i iste sakrio, zakopao, na njivi koja se nalazi oko 100-injak metara od mjesta nezgode, a koje streljivo i naoružanje je pronađeno prilikom vršenja očevida prometne nezgode.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu suprotno odredbi članka 8. stavak. 2. Zakona o oružju i streljivu u HBŽ, neovlašteno držao protutenkovski raketni bacač M-80- zv. “zolja”, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 komada samokresa različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara, ukupno oko 1200 komada i bajunete, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, a koje naoružanje je pronađeno 11. travnja 2020.godine, u vozilu osobe S. P. koje je isto u cilju neotkrivanja i sprječavanja dokazivanja uzela iz obiteljske kuće osumnjičenog.

Pored navedenih kaznenih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, isti se također tereti da je dana 30. ožujka 2020.godine, izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata lovačke udruge iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme prometne nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa COVID-19, kao lovočuvaru dopušta kretanje u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ-u u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak , kao i da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke , odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, a u daljnjem tijeku postupka provest će se potrebna vještačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svjedoci i poduzeti sve druge mjere i radnju u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja, navedeno je u priopćenju.

0
0
0
s2sdefault

CRNA KRONIKA

U šumi u mjestu Vojnići pronađeno tijelo muškarca, usmrćen iz vatrenog oružja

U šumi u mjestu Vojnići pronađeno tijelo muškarca, usmrćen iz vatrenog oružja

Utorak, 10 Kolovoz 2021

LJUBUŠKI - Noćas je u mjestu Vojnići kod Ljubuškog pronađeno tijelo muškarca, potvrđeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije. "Dana 09. kolovoza 2021. godine u 23:38 sati PU Ljubuški zaprimila je...

Navijači Veleža tijekom slavlja napadali vozače i goste ugostiteljskih objekata

Navijači Veleža tijekom slavlja napadali vozače i goste ugostiteljskih objekata

Petak, 30 Srpanj 2021

MOSTAR - U četvrtak oko 23:00 sata u PS Mostar Jug obratio se J.M. (1990.). On je prijavio da mu je, dok se kretao s vozilom iz pravca Čapljine prema...

Požar u Duhanskoj stanici

Požar u Duhanskoj stanici

Četvrtak, 22 Srpanj 2021

ŠIROKI BRIJEG - U zgradi Duhanske stanice u središtu Širokog Brijega jutros je izbio požar. Na terenu su pripadnici Vatrogasne postrojbe Široki Brijeg koji još uvijek nastoje ugasiti spomenuti požar i...

Teška prometna nesreća u Dobriču

Teška prometna nesreća u Dobriču

Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021

ŠIROKI BRIJEG - U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila u mjestu Dobrič na prometnici Mostar - Široki Brijeg jedna osoba je poginula, dok je pet osoba ozlijeđeno. Kako se...

Opljačkana poslovnica Lutrije BiH u Mostaru

Opljačkana poslovnica Lutrije BiH u Mostaru

Ponedjeljak, 17 Svi 2021

MOSTAR - Proteklog vikenda (u vremenskom razdoblju od 14.05-17.05.2021.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, registrirano je 14 prijava; na području Mostara 7, na području Čapljine...

U 15 dana više sprovoda nego u tri mjeseca!

U 15 dana više sprovoda nego u tri mjeseca!

Ponedjeljak, 19 Travanj 2021

ŠIROKI BRIJEG – Čak 43 posljednja ispraćaja iz Gradske mrtvačnice u Širokom Brijegu zabilježena su u prvoj polovici travnja ove godine, doznaje RŠB. Usporedbe radi, od početka godine ukupno je...

Posušanin i Imoćanin uhićeni kod Mostara zbog krijumčarenja migranata

Posušanin i Imoćanin uhićeni kod Mostara zbog krijumčarenja migranata

Srijeda, 31 Ožujak 2021

MOSTAR - Posušanin i Imoćanin uhićeni su u utorak oko 16:00 sati u mjestu Buna kod Mostara zbog sumnje da se bave prijevozom migranata. Kako je u srijedu objavio MUP...

Vozač u Širokom Brijegu predao policiji određenu količinu marihuane

Vozač u Širokom Brijegu predao policiji određenu količinu marihuane

Utorak, 16 Ožujak 2021

ŠIROKI BRIJEG - Postupajući po akciji kodnog imena „LORD“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, u suradnji s policijskim službenicima...

Mostarac “pao” u Širokom Brijegu zbog “speeda”

Mostarac “pao” u Širokom Brijegu zbog “speeda”

Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021

ŠIROKI BRIJEG - Dana 12.03.2021. godine u 21 sat, na dijelu magistralne ceste M6.1 u mjestu Knešpolje, postupajući s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg zaustavili...